top of page
פוסטים קודמים

מה נבשל היום? קבלו מגוון מתכונים להכנה מהירה

אין תחושה מספקת יותר מאשר להיכנס למטבח, לתקתק ארוחה מהירה ולהגיש אותה לאורחים ולבני המשפחה. הנה 3 מתכונים שיעזרו לכם לעשות את זה בלי להתאמץ

בעלי בתים ודירות משקיעים המון זמן בעיצוב מטבחים כי הם מבינים את החשיבות וההשפעה שלהם על איכות החיים. גם מי שלא מתמחה בקולינריה מכיר את התחושה המספקת של נטילת אחריות על הכנת ארוחה מזינה, ועבור הורים לילדים מדובר על הזדמנות פז לבלות איתם זמן איכות משותף.

רוצים לתקתק ארוחה מהירה בלי להתאמץ? קבלו 3 מתכונים מעולים:

1. לזניה

לזניה היא מאכל שמתאים לכל ארוחה ותוך כמה דקות אפשר להוציא למרכז השולחן עבור אנשים רעבים שאוהבים את הטעם האיטלקי. המצרכים הנדרשים להכנת לזניה הם חבילת דפי לזניה מוכנים, ליטר רוטב עגבניות, רוטב בשמל, 4 ביצים קשות, קופסת פרמזן ו-2 חבילות ריקוטה קטנות.

בשלב הראשון מכינים את רוטב העגבניות. מטגנים בסיר עם מעט שמן זית בצל גדול קצוץ, מוסיפים 3 שיני שום ולאחר מכן 6 קופסאות שימורי עגבניות. מוסיפים תבלינים, מביאים לרתיחה ומנמיכים לחצי שעה. במקביל, מכינים את רוטב הבשמל בעזרת המסת 50 גרם חמאה, 2 כפות קמח והוספה הדרגתית של כוס חלב עד שמתקבל מרקם סמיך.

אחרי ההכנות מתחילים בהרכבת הלזניה בתוך תבנית מלבנית. שמים שכבה של דפי לזניה, מעליה רוטב עגבניות ומעליה רוטב בשמל, וחוזר חלילה עד שהתבנית מלאה. מכניסים לתנור לחום של 200 מעלות למשך 20 דקות ומגישים בליווי פרמזן מלמעלה

.2. סלט קוסקוסמי

שמעדיף טעמים אותנטיים יכול להיכנס למטבח כדי להכין סלט קוסקוס מהיר וקליל. פשוט מניחים בקערה כוס קוסקוס מהיר הכנה, מכסים במים רותחים ומוסיפים מעט שמן זית איכותי עם מלח גס. ממתינים כמה דקות, כאשר במקביל חותכים עגבניות שרי ומלפפון לפרוסות דקות.

אחרי שהקוסקוס מוכן מעבירים אליו את הירקות ומוסיפים כוס גרגירי חומוס מבושלים. את גרגירי החומוס אפשר להשיג שטופים ומסוננים ומטרתם להעניק למתכון ערך קולינרי גבוה. לבסוף, מתבלים הכל עם מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל ומגישים לארוחה טעימה ובריאה.

3. תפוחי אדמה ובטטות

אף ארוחה לא שלמה בלי תוספת ובשביל זה צריך להכיר את המתכון של תפוחי אדמה ובטטות בתיבול פיקנטי. המצרכים ל-4 מנות הם 3 תפוחי אדמה גדולים, 1 בטטה חתוכה לפלחים, 4 כפות שמן זית, כפית מלח ותבלין צ'ילי חריף .

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. לאחר מכן מניחים את פלחי תפוחי האדמה והבטטות, מתבלים בשמן זית, מלח וצ'ילי ומערבבים עם הידיים עד שהתבלינים נתפסים על כל הפחמימות. אופים למשך 45 דקות או עד שתפוחי האדמה והבטטות מתרככים מבפנים ומוציאים עם גבעול רוזמרין טרי מעל.

ארכיון
תגיות
עקוב אחרינו
bottom of page